Veilingvoorwaarden
Op alle veilingen georganiseerd door Antiquariaat De Roo zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing. Eenieder die op welke wijze dan ook deelneemt aan een van deze veilingen dient op de hoogte te zijn van deze voorwaarden.

Veilingvoorwaarden:

  1. De verkoop geschiedt met een opgeld van 12,5% (inclusief alle belastingen).
  2. De boeken worden geacht in goede staat te verkeren, tenzij anders vermeld in de online catalogus. Alleen bij ernstige gebreken kunnen de boeken worden geretourneerd uiterlijk een week na ontvangst.
  3. Als hoogste bieder bent u verplicht het gewonnen kavel af te nemen. U kan direct na afloop van de online veiling betalen via de site. Binnen 7 dagen na betaling kunnen de boeken worden afgehaald bij Antiquariaat de Roo of ze kunnen worden verzonden per post. De boeken blijven eigendom van Antiquariaat De Roo tot dat de betaling ontvangen is. De boeken worden (binnen Nederland) portvrij verzonden.
  4. De biedingen op de kavels worden automatisch als volgt verhoogd, van € 0-200 met € 10, van € 200-500 met € 25, en van € 500-1000 met € 50 etc.
  5. Met zijn bod verbindt de bieder zich aan de veilingvoorwaarden.

 

Online veiling uitleg
De veilingen van Antiquariaat De Roo zijn allemaal timed-online. Dit betekent dat de veiling geheel via internet verloopt via een zogenaamd timed-online veilingsysteem op onze site: www.onlineboekenveiling.nl.

De online veiling loopt een van te voren vastgesteld periode en stopt op de aangegeven dag en tijd. U kunt online uw biedingen invoeren vanaf de begindatum tot en met de aangegeven eindtijd. Een aantal dagen voordat de online veiling start, staan de kavels al online zodat u ze vast kan bekijken en een account aan kunt maken.

Biedingen
Biedingen worden altijd behandeld als “auto bod” waarbij de computer in stappen voor u meebiedt tot het door u opgegeven maximum. Uw maximum is bod is strikt persoonlijk en zelfs het veilinghuis kan dit niet inzien. Indien uw bod wordt overboden krijgt u hiervan bericht per e-mail. U kunt uw biedingen het beste volgen als u ingelogd bent onder ‘Mijn Biedingen’. Alle biedingen, dus ook van anderen kunt u onderaan de pagina van het betreffende kavel zien onder het kopje: Biedingen.

Let Op
Wij hanteren geen minimale of “reserve” prijs, het inzetbedrag is gelijk de prijs waarvoor het boek verkocht kan worden, wel zo makkelijk!

Uiteindelijk wordt het pas echt spannend in de laatste minuten. Wanneer iemand in de laatste 3 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 4 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen, totdat er één bieder overblijft met het hoogste bod.

Alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u niet tot het laatste moment te wachten met het invoeren van uw maximum bod. U loopt dan de kans dat u te laat bent.

Extra Informatie
U kan vragen om extra informatie of extra foto’s. Aanvragen voor foto’s ontvangen wij bij voorkeur via WhatsApp: 085-2100833. Op afspraak is het ook mogelijk om de boeken in onze winkel te bezichtigen.

Wanneer u de hoogste bieder bent, is het kavel van u! Natuurlijk wel pas na betaling. Let op dat er bij iedere aankoop nog opgeld bijkomt. Dit is 12,5% over het hamerbedrag. Dit betekent dat wanneer u € 100,- heeft geboden, u een factuur krijgt van € 112,50. Betalingen kunnen gedaan worden vanuit uw account of rechtstreeks op de pagina bij het gewonnen kavel.

Ophalen/verzenden gekochte goederen
De gekochte goederen kunnen op afspraak worden opgehaald. Voor het maken van een afspraak kunt u ons mailen: info@onlineboekenveiling.nl of bellen 085-2100833. Als u niet in de gelegenheid bent om zelf de goederen op te halen, kunt u deze ook portvrij laten verzenden binnen Nederland.